12 Nisan 2013 Cuma

Makalelerinizi Google'da Nasıl Yükseltirsiniz

Makalelerinizi Google'da Nasıl Yükseltirsiniz

Her sitede yayınlanan makalenin en temel amacı Google'da yükselmektedir.Herkes yazdığı yazıların Google'da üst sıralarda çıkmasını ister.Çünkü ancak bu sayede yazılarınızı daha fazla kişi görebilir.Daha fazla kişinin görmesi demek siteye daha fazla kullanıcı girmesi ve daha fazla kullanıcının reklamlara tıklamasıdır. Tabi reklamlara ne kadar çok tıklanırsa site sahibi o kadar çok kazanır.Eğer çok kazanırsa da site daha kaliteli hale gelir [burada size de inceden inceye bir mesaj var :)]  Kısaca bu döngüyü açıklamış oldum.Ancak konumuzdan fazla uzaklaşmayalım ve konumuza dönelim.Evet " Google'da yazılarımızı nasıl yükseltiriz ?"

Makalelerinizi Google'da Nasıl Yükseltirsiniz


Uzun Yazın

Google botları kısa makaleleri, yazıları sevmez çünkü kısa yazıların az bilgi verdiğini ve kullanıcıların işine yaramadığını düşünür.Aslında bu yanlış bir kriter.Ancak ne yazık ki Google botları okuma öğrenene kadar bu iş böyle devam edecek.Tabi uzun yazı yazayım derken de çok konu dışına çıkmayın.(benim giriş kısmında yaptığım gibi)

Siyah Şapka Takmayın

Makaleleriniz için black hat seo yani illegal seo yapmayın.Bu bir sürelik yükselme süreci yaşatsa da geçicidir.Google illa ki bu illegal olayların farkına varacak ve yazınızı sıralamada aşağıya çekmelidir.

Ziyaretçileriniz Yazılarınızı "Sık Kullanılanlara" Eklesin

Herhangi bir yazınız ziyaretçileriniz tarafından sık kullanılanlara (google chrome kullanıyorsanız yer imlerine) eklenirse bu Google'ın gözünde o makalenin bilgilendirici olduğu anlamına gelmektedir.Bu yüzden yazınızı üst sıralara çeker.

Makale Linklerinizi Sosyal Medya da Paylaşın

Sosyal medya şüphesiz Google'ın gözünde önemli bir yer taşıyor.Sonuçta artık bilgisayar kullanıcıları Google'dan önce sosyal medya sitelerine giriyor.Makalelerinizin linkleri sosyal medyada ne kadar çok paylaşılırsa Google sizi o kadar öne çeker.Bu linklerin yorum ve beğeni alması da Google'ın ilgisini çekecektir ve sizi daha üste taşıyacaktır.

Özgünlük

Aslında bunu zaten herkes bildiği için söz etmeyecektim ancak yinede atlamak istemedim.Fakat kısa kesicem. Özgün olun :D

Direkt Makalelere Verilen Backlinkler

Makalelerinize direkt verilen backlinkler de çok önemlidir.Bu makalenizin diğer siteler tarafından beğenildiği anlamına gelir.

Eveeet yazımızın sonuna gelmiş bulunduk.Bu bahsettiğim alt başlıkları tek tek başka yazılarımda sizlere açıklayacağım. Sağlıcakla kalın.

Google Keywords: makale, makaleleri googleda yükseltme,seo,makale seo,sosyal medya seo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder