27 Nisan 2013 Cumartesi

Yazılarımızda Neden Görsel Kullanmalıyız ?

Yazılarımızda Neden Görsel Kullanmalıyız ?

Seo konusunda ki bir çok web sitesi görselin önemini vurguluyor.Yazılan yazılar da görsel kullanımının önemli olduğunu söylüyorlar.Peki yazılarda görsel kullanımı yani resim kullanımı ne işe yarıyor? Yazıya resim eklemenin ne önemi var ? Yada cidden yazıya görsel eklemeye gerek var mı ?

resim



Yazımın başında da dediğim gibi, bir çok web master blogu ve forumu yazılarda görsel kullanmanın önemini söylüyorlar.Fakat neden yazılarımız da görsel kullanmamız gerektiğinden bahsetmiyorlar.

Eğer dikkat ettiyseniz bende her yazımda görsel kullanıyorum.En az 1 tane görsel ekliyorum yazıma.Bunun sebebi aslında oldukça basit.Sebebi Google algoritmaları.Aslında Google'ın bunu algoritmalarına eklemesinin de bir sebebi var.Yani sadece zorluk çıkarmak için eklemiyorlar. Algoritma da bulunmasının tek amacı ziyaretçi odaklı olmak.Herkes görselliği sever, bunu sizde bende dahilim.Bu yüzden Google'da webmasterlara bunu öğütlüyor.Bu sayede ziyaretçilerin siteden daha memnun kalacağını düşünüyor.Mesela buna bir örnek de kendimizden verebiliriz.Uzunca bir yazı okurken (hele bilgisayar başında) çoğu kişinin gözleri ağrır.Kelimelerin sırasını takip etmek oldukça zordur.Fakat araya görseller eklendiğinde gözler için bir dinlenme süresi yaratılmış olur ve o yazı çok daha verimli bir hale gelir.Kısacası makalelerde görsel kullanmanın amacı budur.

Bir önce ki yazımızı okumak istermisiniz ? : Orjinal İçerik Nedir ?

Google Keywords: yazılarımızda,neden,görsel,kullanmalıyız,resim,makale

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder