24 Nisan 2013 Çarşamba

Orijinal İçerik Nedir ?

Orijinal İçerik Nedir ?

Özgün içerik dediğimiz şey çoğu yerde sık sık tekrarlanıyor.Bizde sürekli özgün içerikten bahsediyoruz.Özgün içerik şöyledir, Google özgün içeriği böyle sever vb bir çok yazı yazıyoruz.Fakat aslında Google'ın tam olarak sevdiği şeyden bahsetmiyoruz. Google orijinal içerik sever.Peki nedir bu orijinal içerik ? İşte bizde size bu yazımız da orijinal içeriğin ne olduğunu açıklayacağız.

orijinal içerik nedir




Aslında bakarsanız özgünlük ile orijinallik tanım açısından aynı şeylerdir.Fakat internet alemi bu tanımı değiştirdi ve kendine göre uyarladı.Mesela şöyle bir örnek vereyim:siz sitenize seo hakkında bir makale yazdınız. Seo nedir başlıklı bir makale girdiniz diyelim.İçeriği tamamen size ait.Yani hepsini siz yazdınız.İşte bu yazı özgün bir yazıdır fakat orijinal değildir.Çünkü daha önce seo nedir hakkında bir çok yazı yazılmıştır.Fakat siz (kafamdan atıyorum) szo diye bir kavram buldunuz ve bunun hakkında bir yazı yazdınız.İşte bu orijinal içeriktir, çünkü daha önce hiçbir yerde bu içerikten yoktur.Yani orijinal içerik yazabilmeniz için ya bir şey keşfetmeniz lazım yada internette daha önce bilgi verilmemiş bir konuda bilgi yazmanız lazım.Bu şıklara bakınca ilki çok daha akla yatkın duruyor . İnternette milyarlarca yazı olduğu için daha önce bilgi verilmemiş bir şey hakkında yazı yazmanız çok zor.Ancak yeni bir şeyler keşfederseniz o konu hakkında hiç bilgi verilmemiş olur.İşte oda orijinal içerik olur

Tamam kabul ediyorum, Google özgün makaleyi seviyor fakat Google'ın en sevdiği şey orijinal içerik. Google,daha önce hiç bahsedilmemiş bir konudan bahseden bir siteyi hemen yükseltir.Ayrıca bu yükselme sadece o makalesinde olmaz.Diğer sayfaları da güçlenir.Fakat bu orijinal özgün ayrımı sadece yazılarda mevcuttur.Mesela yeni çekilen her fotoğraf hem özgün hem orijinaldir. Çünkü fotoğraflar bilgi vermez, kişiye özgüdür.Bu yüzden Google her yeni çekilen ve yüklenen fotoğrafı orijinal olarak algılar.

Bu yazımızı da okumak isteyebilirsiniz : Özgün Makale Ne İşe Yarar

Google Keywords: orijinal, orjinal, içerik, nedir

Not: Arkadaşlar doğrusu orjinal değil orijinalmiş.Yeni öğrendim.Arada i harfi varmış :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder