13 Nisan 2013 Cumartesi

Backlinkin Makaleler,Yazılar Üstünde Etkisi

Backlinkin Makaleler,Yazılar Üstünde Etkisi

"Makalelerinizi Google'da Nasıl Yükseltirsiniz" adlı yazımda da bu konudan kısacıkta olsa bahsetmiştim.Ancak bu yazımda makalelere alınan backlinklerin makaleler üstünde ki etkisinden bahsedeceğim.Yani arama motorunda ne tarz sonuçlar vereceğini anlatacağım.

backlinkin makaleler üzerinde etkisi




Şüphesiz ki backlinkler eskisi kadar olmasa da hala seo konusunun çok önemli bir parçası.Backlinki biraz daha daraltırsak yani tüm site yerine belli başlı yazılara backlink alırsak neler olur ? Elbette ki etkisi çok iyi olur ancak bu backlinkleri almadan önce bazı dikkat edilmesi gereken hususlar var. Eğer bir yazınıza backlink alacaksanız bu aldığınız backlink o yazınızı elbette ki arama motorunda üst sayfaya taşıyacaktır ancak eğer anasayfanıza verilen backlinkler daha azsa ve makalenize verilen backlinkler daha fazlaysa bu Google'ın hoşuna pek gitmez ve daha az organik bir hava yaratır.Fakat bu sadece Google açısından böyledir.Mesela Yandex'te ise durum tam tersidir.Makalelerinize alınan backlinkler Yandex için çok daha önemlidir.Fakat Türkiye'de en çok kullanılan arama motoru Google olduğu için Google kriterlerine dikkat ederek  bu backlinkleri almakta fayda var.

Ayrıca backlink için başka bir konu daha var.Aslında bunu çoğu kişi biliyor ancak ben tekrar bahsetmek istiyorum.Çöp sitelerden ve konunuzla alakalı olmayan sitelerden backlink almayın.Çünkü bu kalitesiz backlinke girer.Eğer siz bu backlink uygulamasını makale bazına indirgemek isterseniz yazdığınız makalenin konusunda bir backlink alın.Mesela makalenizin konusu yazım teknikleri ise yazım teknikleriyle ilgili bir blogdan direkt olarak makalenize backlink almanızın size çok daha fazla yararı olacaktır.Ancak gidip yemek tarifleriyle ilgili bir siteden alırsanız bu Google'ın ve diğer arama motorlarının da gözünde kalitesiz backlink olacaktır.

Bu saydığım iki tane kritere dikkat ederseniz makalelerinize aldığınız backlinkler etkili olacaktır.Bu iki kriteri kısaca yazmak gerekirse:


  • Makalenize verilen backlink sayısı anasayfanızda ki backlink sayısını geçmesin.
  • Makale içeriğiniz ne ise onunla ilgili sitelerden backlink alın.
Sağlıcakla kalın...

Bir önce ki yazımızı okumak istermisiniz: Makalenizi Google'da Nasıl Yükseltirsiniz ?


Google Keywords: makale,backlink,etkisi,seo,google,arama motoru,yazı

Konuk yazarımız "eseronanltın" a teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder