15 Nisan 2013 Pazartesi

Makale de Seo Yapmak

Makale de Seo Yapmak


Bir internet sitesi için en önemli şey içeriktir. Ziyaretçileriniz sizin sitenize içeriğiniz için gelir. Yoksa aldığınız backlinkler, yaptığınız kodlamaların ziyaretçileriniz için bir önemi yoktur. Zaten Google'da bu yüzden son dönemlerde site içeriğine çok fazla önem vermeye başladı.Eskiden siteye bot kurup 1000 tane backlink aldığınızda sıralamada ilk beşe girebiliyordunuz. Ancak işler artık öyle değil. Tabi Google içeriğe bu kadar çok önem vermeye başlayınca da sitenize yalnızca özgün içerik girmeniz yetmiyor. Girdiğiniz içerik için birde ekstradan seo ayarlamaları yapmanız gerekiyor. Bende bu yazımda sizlere yazdığınız makaleler için yapmanız gereken seo çalışmalarından bahsedeceğim. Bu sayede makalelerinizi Google'ın gözüne gözüne sokabilirsiniz :)

makalede seo


Başlık Seçerken Dikkatli Olun:

Başlığınızı seçerken çok dikkatli olmanız gerekmektedir.Başlığınız hem özgün olmalı (burada ki özgünlükten kastım diğer sitelerde ki makalelerin başlıklarıyla aynı olmaması) hem de çok uzun olmamalı. Genelde pek çok kişi başlığınızın 65 karakterin üstün de olmaması gerektiğini söylüyor.Bende onlara katılıyorum.Başlığınız çok uzun olmamalı. Maksimum 60-65 karakter civarında olmalıdır.

İçeriğiniz Uzun Olsun

Makalenizi kısa tutmayın, makaleniz uzun olsun.İçinde fazla kelime olsun.Çünkü Google kısa makalelerin yeterince bilgi verdiğini düşünmez.Bu yüzden sizden aşırı olmamak kaydıyla uzun makaleler ister.

makale kelime oranı


H1 H2 H3 Etiketlerini Kullanın

H1 ve diğer H etiketlerini kullanarak makale içinde iyi bir başlıklandırma stratejisi izlemiş olursun.Ana başlığınızı H1 etiketi ile girin diğer alt başlıklarınızda  ise H2 ve H3 etiketi kullanın.Bu sayede Google'a onların alt başlık olduğunu tanımlayabilirsiniz.Eğer Blogger kullanıcıysanız etiketleri direkt girmek yerine başlık mı normal yazı mı olduğunu belirleyebiliyorsunuz.Ayrıca Blogger'da alt başlık seçenekleri de bulunuyor.

Anahtar Kelime Oranınızı İyi Ayarlayın

Yazılarınızda anahtar kelimenizi iyi ayarlayın ve iyi oranlayın. Anahtar kelimeniz ne aşırı fazla nede aşırı az geçsin.Ayrıca açıklama kısmında da anahtar kelimenizi geçirmeye özen gösterin.Bu sayede anahtar kelimenizi daha iyi belli edebilirsiniz. Anahtar kelimenizi bold (kalın) ve italik yapmanızda fayda var.Bu sayede kelime daha çok dikkat çekecektir.

Makaleleriniz Sosyal Medya da Paylaşın

Makalelerinizi yazdıktan sonra o makalenin linkini sosyal medya hesaplarınızda paylaşın. Google plus, Facebook,Twitter gibi yerlerde bu linkleri paylaşırsanız yazınız çok daha kolay indexlenecektir.

Tüm yazdıklarımızı özetlemek gerekirse:

  • Konuyla alakasız ve çok uzun başlıklarınız olmasın
  • Makalenizde ki kelime sayısı fazla olsun
  • H etiketlerini kullanın
  • Anahtar kelime oranınızı iyi ayarlayın
  • Yazılarınızın linklerini sosyal medyada paylaşın

Eğer sizinde bildiğiniz yöntemler, kriterler varsa lütfen bunları yorum yaparak bizlerle paylaşın ki bizde onları bu yazımıza ekleyip yazımızı çok daha yararlı bir hale getirebilelim.Bu önerilerimi uygularsanız çok daha iyi sonuçlar ve sıralamalar elde edeceksiniz. Sağlıcakla kalın.

Google Keywords: makale,yazı,seo,seo uyumlu makale,makale de seo,google,arama motoru optimizasyonu

Bir önce ki yazımızı okumak istermisiniz:  Makalelerin Sık Kullanılanlara Eklenmesinin Seo Etkisi

Lütfen sizde yorum yaparak bizlerle görüşlerinizi paylaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder