21 Nisan 2013 Pazar

H Tagı Nedir, Etkiler Nelerdir, Nasıl Kullanılır ?

H Tagı Nedir, Etkiler Nelerdir ?

Herkes her yerde yazılarınız h taglarını kullanmanızı istiyor.Fakat kimse h etiketinin yani h tagının ne olduğunu açıklamıyor.Yalnızca yazıp geçiyorlar.Aslında bende geçmiş yazılarıma baktığımda genelde hep böyle yapmışım.Ama bu yazımla h tagının kullanımını, ne olduğunu ve etkilerini açıklayacağım.

h etiketleri



H Tagı Nedir ?

H1 den h6 ya kadar h tagı bulunur.H kelimesi aslında Türkçe olarak başlığın kısaltılmışıdır.Yani siz bir yazı h etiketi içinde yazarsanız Google o yazıyı başlık olarak algılar ve o kelimelere daha çok önem verir.Yazınızın anahtar kelimeleri olarak görür.Bu yüzden h taglarının kullanımına dikkat etmek lazım.Yani h tagları kısaca başlık demektir.

H Tagları Nasıl Kullanılır

Yazının en önemli, en can alıcı kısmı burası.O yüzden burayı dikkatli okumanızı öneriyorum.Dediğim gibi h tagları h1 den h6 ya kadardır.H taglarının yazımı şu şekildedir:

<h1>Başlık buraya gelecek</h1>

H1 tagını kullandığınızda o en büyük başlık olacaktır.Ancak h2 tagını kullanırsanız bu h1 in alt başlığı olacaktır. H3, h4, h5,h6 da aynı şekildedir.Kullanımları da aynı şekildedir.Yani h2 tagını kullanmak istiyorsanız yukarıda ki verdiğim kodda h1 leri silip h2 ekleyeceksiniz.Örnek şu şekilde:

<h2>Başlık buraya gelecek</h2>

Fakat makalenize başlık atarken h1 tagını kullanmayın.Aslında h1 tagını kullanacağınız tek bir yer var oda sitenizin başlığı.Mesela bizim h1 tagımı Makale İncelikleri. Yazdığımız diğer herşey onun alt başlıkları oluyor. Makalenize başlık atarken h2 kullanımını size öneririm.Bu sayede Google'ında kafası karışmaz. Çünkü Google site de birden fazla h1 istemiyor.Sonuçta Google botları insan değil.Onlarda sitenize girip kodları okuyorlar, birden fazla yerde h1 kullanırsanız sitenin bir çok konusu olduğunu sanıyorlar.Bu yüzden kullanımlarına dikkat edin.

H Taglarının Etkileri Nelerdir ?

H taglarının sitenize ve seonuza önemli derecede etkisi vardır.Ancak dediğim gibi dikkatli kullanmak gerekir.Tutup her şeye h tagı verirseniz bu seo açısından kötü bir durum olur.Fakat hiyerarşik (hiçte sevmem bu kelimeyi) bir h tagı sistemi kullanırsanız bunun önemli derecede iyi katkıları olur.

Google Keywords: h tagı,h etiketi,nedir,etkileri,kullanımı,h1

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Yazıya Başlık Koyarken Dikkat Edilecekler

Sizde yazımızı beğendiyseniz lütfen yorum yapın.

2 yorum:

  1. yazıyı gayet beğendim, gayet açık ama halen bu konuyu anlamış değilim. bu da beni deli ediyor. bende bir sorun var herhalde. =( daha sonra yine okuycam. bu konuyu kavrayıp uygulamam gerekiyor. elinize sağlık, teşekkürler.

    YanıtlaSil