10 Nisan 2013 Çarşamba

İyi Makale Nasıl Yazılır ?

İyi Makale Nasıl Yazılır ?

İlk iki yazımda sizleri makale hakkında, makalenin ne olduğu konusunda bilgilendirdim.Artık blogumuzun esas konularına gelmiş bulunuyoruz.Bu yazımda iyi bir makale de olması gerekenlerden bahsedeceğim.

İnternette sitesi olan çoğu kişi makale yazıyor.İnternet aleminde milyonlarca makale var.Mühim olan bu makaleler arasından sıyrılmak.Bunun içinde iyi bir makale yazarı olmanız, iyi makaleler yazmanız gerekiyor.Peki iyi makalede olması gereken özellikler nelerdir ?

nasıl iyi makale yazılır




Ne Yazacağınız Hakkında Fikriniz Olsun

Bir yazıya başlamadan önce muhakkak o yazının gelişiminin nasıl olacağını kafanızda planlayın.Hatta ufak ufak notlar alın.Ne yazacağınızı iyi düşünün.

Araştırma Aşamalarınızı Kafanızda Planlayın

Fikrinizi belirledikten sonra o konuyu araştırmanız gerek.Araştırma aşamalarınızı kafanızda iyi planlayın.Yani konunuza hangi soruları soracağınızı düşünün.İnsanların kafasında hangi sorular olduğunu planlayın. 5n 1k tekniğini de kullanabilirsiniz.

Makalenizi Bölümlere Ayırın

Giriş, gelişme, sonuç bölümleriniz mutlaka olsun.Makalenizi daha fazla bölüme de ayırabilirsiniz. Listeleme tekniğini kullanın. Örnek vermek gerekirse şu şekilde:

  • örnek 1
  • örnek 2
  • örnek 3
Bu tarz listeleme yapmak makalenizin anlaşılabilirliği açısından çok daha iyi olacaktır.

Konsantre Olun

Makalenizi yazarken konsantre olun ve mutlaka sessiz bir ortamda bulunun.Makaleyi yazarken dikkatiniz dağılırsa saçmalayabilirsiniz.Benim şuan ki bulunduğum tarz sesli ortamlarda bulunmayın. Zira makalenizi yazmanız şimdi ki gibi 1 saat bile sürebilir :)

Sizde makale yazarken yada herhangi bir yazı yazarken bu teknikleri uygularsanız yazınızda başarılı olabilirsiniz.Eğer yazıyı yazarken saçmaladığım ve gözden kaçırdığım bir yer olmuşsa kusuruma bakmayın, son derece sesli bir ortamda yazıyorum bu yazıyı :) Kendimi bile duyamıyorum desem yeridir :)

Keywords: makale,iyi,nasıl,yazılır,teknik,taktikleri,güzel makale yazma

Bir önce ki yazımızı okumak istermisiniz: Makalenin Tarihçesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder