19 Nisan 2013 Cuma

Yazıya Başlık Koyarken Dikkat Edilecekler

Yazıya Başlık Koyarken Dikkat Edilecekler

Hiç şüphesiz ki bir makale de okunma oranı ona koyulan başlıkla çok alakalıdır.Eğer ilgi çekici bir başlık atmışsanız, insanlar o yazıya daha çok tıklayacaklar ve dolayısıyla çok daha fazla okuyacaklardır.Tabi başlık atmanın da bazı incelikleri var.İyi bir başlık nasıl atılır sorusunu bu yazımda cevaplandırmaya çalışacağım.

Aslında yazılabilecek bilgiler belli.Fakat ben size her yerde olan bilgileri vermeyeceğim.Bunun yanında ilgi çekici başlığın nasıl atılacağını yazacağım.Diğer sitelerde ki çoğu yazıyı araştırdığımda maddeler halinde verilmiş.Yani 60 karakteri geçmesin,ilgi çekici vs vs tarzında vermişler.Ancak bunları nasıl yapacağınızı hiçbir yerde açıklamamışlar.

yazıya başlık


Başlığınız 60 Karakteri Geçmesin

Aslında bu çok bilinen bir bilgi.Zaten her yerde verilmiş birşey.Ancak ben yinede yazmadan geçmek istemedim.Çok açıklanacak birşey yok.Başlığınız 60 karakteri geçmesin.

Başlığınız İlgi Çekici Olsun

Evet, geldik yazımızın en can alıcı noktasına :D Başlığınız ilgi çekici olsun, fakat nasıl olacak ? Çoğu kişi gazete okuyor.Orada ki başlıklara dikkat ederseniz inanılmaz ilgi çekici oluyor.Gidiyorsunuz bakkala, kafanızda hiç gazete almak yokken öyle bir başlık görüyorsunuz ki meraktan gazeteyi alıp okuyorsunuz.Aslında bu tarz yöntemler çok etik değil ancak yinede kullanmanızda sakınca yok.Başlığınızın hep yazınızla ilgili olması gerektiğini söylerler.Aslında hiçte gerek yok.Mesela ben bu yazının başlığını "Yazıya Başlık Koyarken Dikkat Edilecekler" yerine "Bu Başlık Atma Taktikleriyle Sıralamada 1. Olun" koyabilirdim.Şüphesiz ki o zaman çok daha dikkat çekici olurdu.Fakat ne kadar etik olurdu orası tartışılır.

Başlığınızda Anahtar Kelimeniz Geçsin

Başlığınızda anahtar kelimenizi geçirmeye çalışın.Fakat sitenizin anahtar kelimesini değil, o yazınızın anahtar kelimesini geçirin.Yani sitenizin anahtar kelimesi oyunsa fakat sizin yazınız bilgisayar donanımlarıyla ilgiliyse başlığınızda bilgisayar donanımları geçsin, oyun değil.Ayrıca google sürekli tekrarlanan anahtar kelimeleri de çok sevmiyor. Spam olarak algılıyor.

makaleye başlık atma

Google Keywords: yazı,başlık,yazıya nasıl başlık konur,dikkat edilecekler,teknikleri

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Makale de Seo Yapmak

Sizde yazımızı beğendiyseniz lütfen yorum yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder